De groei. van

Sander
Hochstenbach

Opdrachtgever

Darling Ingredients

Functie

Process Development Engineer

Sander Hochstenbach is via NextGen gedetacheerd bij Darling Ingredients als Process Development Engineer. “Darling Ingredients verwerkt organische reststromen, die worden gebruikt om grondstoffen zoals functionele eiwitten en vetten voor andere producten te maken.”

“Ik werk op het hoofdkantoor in Son. Darling Ingredients heeft meerdere plants wereldwijd en op elke plant werken process engineers aan procesverbetering en aan wat we noemen ‘day to day problems’. Het is mijn taak om hen te ondersteunen en de synergie tussen alle locaties te bevorderen, want de technologie die we op de ene plant toepassen, kan ook nuttig zijn voor andere plants.”

 

Sander Hochstenbach

Open en sociaal

“Via LinkedIn kwam ik in contact met NextGen. Het kennismakingsgesprek dat ik vervolgens had met Menno en Frank was de beslissende factor in mijn keuze voor NextGen. Het gesprek was erg open, heel sociaal. Ik voelde me erg op m’n gemak gesteld.”

“Vervolgens heb ik twee sollicitatiegesprekken gehad bij Darling Ingredients. Beide keren werd ik na afloop gebeld door Menno: hoe is het gegaan, wat vond je ervan, kon je je vragen kwijt? Heel fijn om even te evalueren met iemand die er verstand van heeft. Als je net bent afgestudeerd is het niet altijd makkelijk bij een bedrijf binnen te komen. De begeleiding van NextGen gaf mij een stuk zekerheid aan het begin van mijn carrière.”

“De begeleiding van NextGen gaf mij een stuk zekerheid aan het begin van mijn carrière”

Reflecteren op je sociale vaardigheden

“Nadat ik werd aangenomen bij Darling Ingredients ben ik het Next Level- programma van NextGen gaan volgen. De trainingsdagen waren een mooie kans eens te reflecteren op mijn eigen sociale vaardigheden, iets wat binnen mijn masterstudie Chemische Procestechnologie eigenlijk te weinig aan bod kwam.

Hoe bepalend je eerste indruk eigenlijk is op anderen en welke rollen mensen vaak onbewust aannemen in conversaties: allemaal onderdelen van mijn dagelijks werk die soms een grotere invloed hebben dan je denkt.”

Team effort

“Wat ik vooral geleerd heb is het belang van goed communiceren binnen een professionele omgeving. Mensen die hier al twintig of dertig jaar werken zijn gewend dat een proces op een bepaalde manier loopt. Dan kom jij ze als broekie vertellen dat het anders moet. Hoe pak je dat aan? Ik had veel aan de adviezen vanuit NextGen: ga er zelf naartoe, laat je gezicht zien en bereid je goed voor. Samen effectief proberen er uit te komen. Uiteindelijk kan ik het niet zonder mijn collega’s: procesoptimalisatie is een team effort.”

Ik ben geïnteresseerd

Vul hieronder je gegevens in en klik op Verzenden. Eén van onze business consultants neemt binnen 3 werkdagen contact met je op!

0 Bestanden toegevoegd

* Alleen PDF bestanden zijn toegestaan

Neem contact met me op

Vul hieronder je gegevens in en klik op Verzenden. Eén van onze Business Consultants neemt binnen 3 werkdagen contact met je op!

CV uploaden is optioneel

0 Bestand(en) toegevoegd

* Alleen PDF bestanden zijn toegestaan

Motivatie uploaden is optioneel

0 Bestand(en) toegevoegd

* Alleen PDF bestanden zijn toegestaan

Bedankt voor je interesse!

Vul hieronder je gegevens in en klik op Verzenden. We nemen zo spoedig als mogelijk contact met je op!

CV uploaden is optioneel

0 Bestand(en) toegevoegd

* Alleen PDF bestanden zijn toegestaan

Motivatie uploaden is optioneel

0 Bestand(en) toegevoegd

* Alleen PDF bestanden zijn toegestaan