Quality Assurance Engineer Operations

Groningen

Quality Assurance Engineer OperationsGoed zicht. Voor de meeste mensen zo normaal, maar helaas niet voor iedereen. Johnson & Johnson Vision zet zich in om het gezichtsvermogen in de wereld te transformeren. In de jaren ’80 bracht deze organisatie vanuit Groningen de eerste wegwerpcontactlens op de markt. Een revolutionair product. Nog steeds is dit bedrijf dagelijks bezig om producten te ontwikkelen die het zicht van miljoenen mensen wereldwijd verbetert. Zo ontwikkelt en produceert Johnson & Johnson Vision lenzen die operatief in het oog worden gebracht. Een product waarbij kwaliteit van levensbelang is. Jij kan een bijdrage leveren aan deze kwaliteit, door hier in samenwerking met NextGen aan de slag te gaan als Quality Assurance Engineer Operations.

01

Een passie voor kwaliteit

Als Quality Assurance (QA) Engineer bij Johnson & Johnson Vision en NextGen draag jij verantwoordelijkheid voor kwaliteit en werk je tegelijkertijd aan jouw persoonlijke ontwikkeling. De producten van Johnson & Johnson Vision voldoen aan de hoogst mogelijke standaarden voor kwaliteit, veiligheid en consistentie. Dit is van groot belang om het vertrouwen, wat in de afgelopen decennia bij klanten en zorgverleners is opgebouwd, in ere te houden. Jij onderzoekt of producten voldoen aan de gestelde eisen en geeft daarmee richting aan het werk van operators en productieleiding op de werkvlier. Bij een afwijking van kwaliteit beoordeel jij of de productie kan worden voorgezet. Je voert onderzoeken uit om de oorzaken van de afwijkingen op te sporen en je ziet het als jouw persoonlijke missie om te voorkomen dat deze zich in de toekomst weer zullen voordoen. Continu verbeteren zit in jouw bloed; jij zorgt dat het proces en bijbehorende protocollen steeds weer een beetje beter worden, maar gaat daarnaast ook aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat is belangrijk, want jouw functie is er één met verantwoordelijkheid. Jouw acties hebben daadwerkelijk invloed op het gehele proces. Je staat dicht bij de productieafdeling, dat is tenslotte waar het allemaal gebeurt. Je werkt niet alleen, maar in een hecht team van 5 QA engineers.

Als QA Engineer Operations houd jij je onder andere bezig met:

 • Uitvoeren en ondersteunen van non-conformity of CAPA rootcause onderzoeken gerelateerd aan de productie
 • Adviseren van de productieafdeling over het doorvoeren van wijzigingen; zowel gevraagd als ongevraagd
 • De SME rol in interne en externe audits (notified body of FDA)
 • Signaleren en doorvoeren van verbeteringen in het kwaliteitssysteem

Wij helpen je in je persoonlijke ontwikkeling door te ontdekken waar je talenten en ambities liggen en jij helpt Johnson & Johnson Vision door significant bij te dragen aan het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van haar producten. Goed om te weten: bij je start ontvang je direct een vast contract van NextGen.

02

Johnson & Johnson Vision, een visie op goed zicht

Lenzen met een goede werking ontwerpen, produceren en leveren; vanuit Groningen is Johnson & Johnson Vision daar met haar hechte groep van medewerkers dagelijks mee bezig. De organisatie is wereldwijd één van de grootste leveranciers voor medische producten in de oogzorg. Op de locatie in  Groningen worden met name Intra-Oculaire lenzen geproduceerd die operatief worden ingebracht bij patiënten. Bij Johnson & Johnson Vision wordt hard gewerkt en de omgeving wordt gekenmerkt door Groningse nuchterheid. Saamhorigheid staat hoog in het vaandel; een kenmerkend voorbeeld daarvan zijn de gezamenlijke koffiemomenten in het bedrijf.

Jij past in de functie van QA Engineer, omdat jij:

 • Een opleiding op hbo+/wo-niveau hebt gevolgd
 • Kennis hebt van relevante wet- en regelgeving (GMP, MDD, QSR CFR 820, ISO 13485/ 14971)
 • Ervaring hebt gerelateerd aan kwaliteitscontrole
 • Zowel schriftelijk als mondeling communicatief vaardig bent
 • In staat bent onafhankelijk beslissingen te nemen op basis van de feiten, ook als deze beslissing niet populair is
 • Het verbeteren van kwaliteit en processen als jouw persoonlijke missie ziet
 • Kunt werken in een dynamische omgeving waar je prioriteiten moet stellen
 • Van nature nieuwsgierig bent; jij neemt niet zomaar genoegen met een antwoord
03

Het partnerschap van NextGen en Johnson & Johnson Vision draagt bij aan jouw ontwikkeling

Werk je via NextGen, dan investeren wij in jou. We zorgen ervoor dat jij het allerbeste uit jezelf haalt. Naast jouw baan als QA Engineer neem je een jaar lang deel aan het intensieve NextGen Management Development Programma. In dit jaar word je opgeleid tot ASQ gecertificeerd LEAN Six Sigma Green Belt en word je gecoacht in het doorvoeren van een procesverbetering bij Johnson & Johnson Vision. Daarnaast gaan we aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Je ontdekt waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Eén dag per maand kom je bij NextGen om aan dit programma deel te nemen. Natuurlijk doe je dit niet alleen, maar samen met andere ambitieuze mensen die via NextGen werken. Het Management Development Programma is daardoor niet alleen leerzaam en verrijkend, maar ook goed voor je netwerk én leuk! 

Wat bieden wij:

 

 • Direct een vast contract op full-time basis
 • Een uitstekend salaris, afhankelijk van jouw kennis en kunde
 • Mooie ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden door deelname aan het NextGen Management Development Programma

Ben jij de QA Engineer die we zoeken?

Je hebt bovenstaande gelezen en je weet het zeker: dit moet jouw (volgende) baan worden. Breng deze overtuiging op ons over. Schrijf een motivatiebrief en stuur deze samen met je cv. Binnen twee werkdagen laten wij je weten of je uitnodigen voor een eerste kennismaking. Is er een klik, dan maak je kennis met Johnson & Johnson en voer je daar een gesprek met verantwoordelijken van QA. Doorsta je de procedure, dan bieden wij je een vast contract aan bij NextGen.

Wil je eerst meer weten? Bel dan met Machiel Hogeterp (+31 6 30900756). Hij vertelt jou met plezier alles over deze functie.