Proces Engineer

Drenthe

Maar eens in de 25 jaar gebeurt het… de productie van een nieuwe truck. Een happening met veel impact. Van 350 medewerkers naar 650, mede door de groeiende markt. Op 1 locatie. Bij 1 bedrijf. Waar iedereen maar één passie heeft: automotive. En omdat jij ook die passie hebt, weet jij dat wij het over de nieuwe truck van Scania hebben. Watch this: Scania Production Meppel B.V. biedt jou dé kans de puntjes op de i te zetten. Als process engineer lever jij de bijdrage aan continue verbetering van het productieproces in verschillende delen van de fabriek. 

01

Jij schakelt snel en werkt aan waardevolle oplossingen.

Door de productie van de nieuwe truck gaat het productieproces veranderen. Doordat het proces gewijzigd moet worden begrijp jij als geen ander dat er snel geschakeld moet worden. Dit kunnen wijzigingen zijn op het gebied van product, proces, lay-out en equipment. Samen met je collega Process Engineers verdeel je deze wijzigingen en pak je deze op. Je vervult daarmee een sleutelpositie in zowel het logistieke als het productie proces, waardoor je veel afwisseling in je werk hebt.

Als process engineer houd je je onder andere bezig met het:

 • Ondersteunen van het productieproces in verschillende delen van de fabriek;
 • Komen tot de oorzaak van problemen vanuit een gedegen rootcause analyse;
 • Verhelpen van deze problemen samen met je leveranciers en het (technisch) toetsen van deze oplossingen;
 • Deelnemen aan werkgroepen en leiden van projecten met deelnemers uit verschillende onderdelen van de organisatie;
 • Meedenken over het (fysieke) ontwerp van het productieproces in samenwerking met Scania Zweden;
 • Uitvoeren van bedrijfskundige onderzoeken met betrekking tot bezetting, verplaatsen van werkzaamheden, inrichting materiaal lay-out en/of werkplekken, informatievoorziening, gereedschappen, etc. 
02

Scania Production Meppel en jij zijn een match, omdat jij: 

 • Een échte bijdrage wilt leveren aan het verbeteren van de resultaten. Het is niet het bedrijf Scania dat doorslaggevend is voor jou. Het is de baan.
 • Op hbo-niveau werkt en denkt.
 • Bij voorkeur ervaring hebt opgedaan met procesverbeteringen. Heb je die ervaring in een (technische) productieomgeving opgedaan? Dan heb jij zeker een streepje voor.
 • De procestechniek snapt en een klik hebt met just-in-time én Lean productie.
 • Een echte verbeteraar bent met drive en ambitie. Jij wilt stappen maken binnen Scania Production Meppel.
 • IJzersterke probleemoplossende vaardigheden hebt, die je combineert met een mens- en resultaatgerichte instelling.  

 
Last but not least: jij gelooft, net zoals wij, dat je het verste komt als je jezelf blijft ontwikkelen. 

Wat je terugkrijgt voor jouw resultaten: 

 • Een uitstekend bruto maandsalaris.
 • Direct een vast contract.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden. Niet alleen rond jij ons Management Development programma af, maar ook bij Scania Production krijg jij de kans jezelf nog verder te ontwikkelen binnen het bedrijf.
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen.
 • Een bonus per kwartaal die kan oplopen tot € 500,-.  

 

03

Via NextGen, bouwen aan jouw carrière bij Scania Production Meppel. 

NextGen heeft een exclusieve samenwerking met Scania Production Meppel. Dit houdt in dat jij in eerste instantie via ons gedetacheerd wordt en vervolgens overgenomen kan worden door Scania Production Meppel Op deze locatie van Scania in Meppel worden alle kunststof cabine- en chassisonderdelen gelakt. Volautomatisch, door 22 robots, volgens de allernieuwste technologieën. Deze onderdelen worden geleverd aan de Europese truckfabrieken van Scania in Zwolle, Angers in Frankrijk en Södertälje in Zweden. Scania Production in Meppel is een organisatie waar iedere medewerker trots is om voor Scania te werken. Een prachtig bedrijf waar verwacht wordt dat je alleen de beste kwaliteit levert. Open en professioneel. Een organisatie waar jij als medewerker jouw carrière écht kunt uitbouwen. Kunt doorgroeien. Kansen krijgt. En stappen kunt maken.  

Waarom via NextGen aan de slag?

Omdat wij ervoor zorgen dat jij nóg meer uit jezelf haalt. Naast een te gekke job en direct een vast contract, leiden wij jou verder op. Wij investeren in jou.  
Je start naast je baan met een intensief Management Development programma. Je wordt opgeleid tot ASQ gecertificeerd LEAN Six Sigma Green Belt. Daarnaast gaan we aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling in de thema’s: ‘Werken aan jezelf’, ‘Werken aan verandering’ en ‘Working across culture’. Einddoel: een succesvolle procesverbetering bij Scania doorvoeren.   

Scania Production in Meppel, waar de onderdelen kleur krijgen.

De productielocatie waar alle kunststof cabine- en chassisonderdelen kleur krijgen, is gelegen op het bedrijventerrein Oevers in Meppel. Om precies te zijn vind je het grote blauwe pand aan de Industrieweg 19. En omdat dit bedrijventerrein in 2008 volledig vernieuwd is, is de bereikbaarheid nóg beter. Met de A32, de N375 en de A28 in de nabije omgeving, kunnen wij met een gerust hart zeggen dat je binnen no time de grote parkeerplaats oprijdt. Of je nu uit Giethoorn, Hasselt, Hoogeveen, Meppel of Zwolle komt, je bent binnen 30 minuten op je plaats van bestemming.  
  

Wat bieden wij:

Dus… klikken Scania, NextGen en jij als geen ander?

Je bent eruit, dit is jouw nieuwe job. Nu ligt de bal bij jou. Overtuig ons van jouw krachten met je cv en motivatie. Wij laten jou binnen twee werkdagen weten of wij jou willen uitnodigen voor een eerste kennismaking. Tijdens die kennismaking testen wij direct of je het Management Development programma kunt managen naast een vaste baan.  


Hebben wij een klik, dan ga je verder in de procedure. Er volgen twee gesprekken bij Scania Production Meppel B.V. Doorsta jij de gehele procedure? Dan bieden wij jou direct een vast contract. Matchen jullie na afronding van ons MD-programma nog steeds? Dan kom je in dienst bij Scania Production Meppel B.V. 


Heb je nog een brandende vraag? Bel dan met Machiel Hogeterp van NextGen via 06 – 30 90 07 56. Hij kan jou alle ins en outs vertellen.