Jouw persoonlijke groeiplan

Het Management Development programma van NextGen

Werken, leren en continu verbeteren. Tijdens het Management Development-programma van NextGen combineer je werken in de praktijk met een opleiding tot Lean Six Sigma Green Belt. Bovendien werk je aan je Persoonlijke Professionele Ontwikkeling en bouw je een netwerk met andere talentvolle professionals in Operations & Supply Chain.

Het eerste jaar:


Green Belt en persoonlijke professionele ontwikkeling

Je werkt binnen een toonaangevende organisatie aan een concreet verbeterproject. Naast je werk besteed je enkele uren per week aan je opleiding tot Lean Six Sigma Green Belt. Je wordt opgeleid en gecoacht door één van onze Master Black Belts, volgens de standaarden van de ASQ (American Society for Quality). Daarnaast werk je dit jaar aan je persoonlijke professionele ontwikkeling.

Elke maand ben je aanwezig bij de Management Development-dag op onze trainingslocatie in Dalfsen. De ochtenduren besteden we aan de theorie, ’s middags presenteer je de voortgang van jouw project aan je medestudenten. Je wisselt ervaringen uit en je geeft elkaar feedback.

Aan het eind van het jaar gaan we samen in overleg en bepalen we of je bij de opdrachtgever in dienst treedt of gaat deelnemen aan het tweede jaar van het Management Development programma.

01

Lean Six Sigma Green Belt

Onze Lean Six Sigma Green Belt opleiding is op maat ontworpen om verbeter- en projectmanagers op te leiden. Ons Management Development programma biedt jou een maximale leerervaring: je past de kennis direct toe in een project, terwijl je tegelijkertijd tastbare resultaten realiseert voor het bedrijf waar je werkt. Na afronding van de opleiding mag jij je een getraind èn gecertificeerd Lean Six Sigma Green Belt noemen.

02

Persoonlijke Professionele Ontwikkeling

Dit deel van het programma staat in het teken van jezelf (nog) beter leren kennen. Waarom doe je wat je doet en niet altijd wat je zou willen doen? Wat motiveert je en hoe kun je nog beter focussen op wat echt belangrijk voor jou is? Deze trainingen geven je inzicht in jezelf en hoe je functioneert in interactie met anderen.

Het tweede jaar:


Persoonlijk Leiderschap

In het tweede jaar van het Management Development programma werk je verder aan je persoonlijke ontwikkeling, waarbij de focus ligt op Persoonlijk Leiderschap. Je krijgt meer inzicht in je eigen persoonlijkheid en leert je leiderschapskwaliteiten effectief in te zetten om, samen met je team, de gewenste resultaten te behalen. Na elke sessie ga je in jouw werksituatie aan de slag met praktijkopdrachten, die te maken hebben met de behandelde onderwerpen.

Je volgt daarnaast een maatwerkopleiding naar keuze, passend bij jouw loopbaanambitie.

01

Maatwerkopleiding

Naast je werk volg je een maatwerkopleiding aan een toonaangevende opleidingsinstelling. In overleg bepalen we welke studie past bij jouw loopbaanambities. Zo combineren we ook in het tweede jaar inhoud (kennis en kunde) met persoonlijke ontwikkeling (gedrag, houding en vaardigheden).

02

Leiderschapsontwikkeling

Via workshops en ervaringen uit de praktijk ontwikkel jij de leiderschapskwaliteiten die je nodig hebt in het huidige dynamische bedrijfsleven. Je leert te verbinden door verschillende standpunten te herkennen en te respecteren en je ontwikkelt de capaciteiten om samenhangende (virtuele) teams te vormen. Omdat verandering een constante factor is, maak je kennis met diverse modellen van verandermanagement en leer je deze toe te passen in je eigen werksituatie.