Vacature Demand Planner

Alkmaar - Noord-Holland

Een uitdagend traject bij een toonaangevend bedrijf, direct een vast contract én een uitdagend MD programma! Klinkt interessant? Maak kennis met de unieke werkwijze van NextGen.En het wordt nog beter: Wellicht hebben we een interessante nieuwe uitdaging voor je. Ben jij een Demand Planner? Krijg jij energie van een zo optimaal mogelijke voorraad tegen een zo hoog mogelijke servicegraad? Lees dan snel verder! Voor Solar Nederland in Alkmaar zijn wij op zoek naar een: Demand Planner

01

In de functie van Demand Planner ben je verantwoordelijk voor alle activiteiten die gericht zijn op het creëren van een 12 maanden ‘rolling’ forecast voor een (assortiments) deel. Met deze forecast draag je bij aan het voorraadmanagement, zoals vastgelegd in het Group Supply Chain handboek.

Je ondersteunt de Solar afdelingen Markets & Sales in het proces van vraagvoorspelling en faciliteert discussies over de forecast als onderdeel van het S&OP-proces. Jouw input draagt bij aan het succesvol realiseren van de doelstellingen voor de category- en productmanagers t.a.v. assortimentsbeheer. Daartoe geef je advies over voorraadhoogte en logistieke parameters gedurende alle fases van de productlevenscyclus.

Door te focussen op de forecast accuracy probeer je ervoor te zorgen voor een hoge uitleveringsgraad met een optimale voorraadhoogte. In deze functie bewaak je (voor jouw deel van het assortiment) de forecast accuracy & servicegraad in procenten, voorraadhoogtes in euro’s en de kwaliteit en samenstelling van de voorraad. Je rapporteer direct aan de Manager Manager Material Planning.

Voor deze functie heb je nodig:

  • Een afgeronde HBO Opleiding;
  • Sterke analytische en communicatieve vaardigheden;
  • Een doortastende persoonlijkheid.

Je staat aan het begin van jouw carrière en hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding Technische Bedrijfskunde of Supply Chain Management. Jouw analytische en communicatieve vaardigheden zijn al sterk ontwikkeld. Je hebt een goed gevoel voor samenwerking en verhoudingen, een pragmatische instelling en bent accuraat. Kennis van SAP is een pré. 

 

02

Solar Nederland is een ambitieuze sourcing en services onderneming op het gebied van elektrotechniek, verwarming en sanitair en ventilatietechniek.
600 collega’s zijn voortdurend op zoek naar producten, diensten, digitale oplossingen en zakelijke mogelijkheden die de productiviteit van de klanten kunnen verbeteren.
Met ruim 330.000 verschillende producten in het assortiment biedt Solar Nederland de klant een ruime keuze op het gebied van comfort, duurzaamheid, veiligheid en klimaat.

Een opleiding tot Lean Six Sigma GreenBelt en persoonlijke professionele ontwikkeling.

Wij helpen jou ontdekken waar je talenten en ambities liggen en jij helpt Solar Nederland door naast je dagelijkse werkzaamheden met jouw procesmatig inzicht mee te denken over de verbetering van werkprocessen, in de vorm van een Greenbelt project!  Werk je via NextGen, dan investeren wij in jou. We zorgen ervoor dat jij het allerbeste uit jezelf haalt. Naast jouw uitdagende baan als Demand Planner neem je deel aan het intensieve NextGen Management Development Programma. In dit programma word je opgeleid tot ASQ gecertificeerd LEAN Six Sigma Green Belt en word je gecoacht in het doorvoeren van een procesverbetering bij Solar Nederland in Alkmaar.

Daarnaast gaan we aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Je ontdekt waar jouw talenten en kwaliteiten liggen.  Natuurlijk doe je dit niet alleen, maar samen met andere ambitieuze mensen die via NextGen werken. Het Management Development Programma is daardoor niet alleen leerzaam en verrijkend, maar ook goed voor je netwerk én leuk!  Goed om te weten: je ontvangt direct een vast contract van NextGen, met de intentie dat je na afronding van het MD programma van NextGen in dienst treedt bij Solar.

03

Via NextGen, bouwen aan jouw carrière bij AbbVie 

Waarom? Omdat NextGen ervoor zorgt dat jij nóg meer uit jezelf kan halen. Naast een te gekke job en direct een vast contract, leiden wij je nog verder op en investeren we in jou. Je start, naast je baan, direct met een intensief Management Development programma. Je wordt opgeleid tot ASQ gecertificeerd LEAN Six Sigma Green Belt. Daarnaast ga je aan de slag met jouw soft skills in de thema’s: ‘Werken aan jezelf’, ‘Werken aan verandering’ en ‘Working across cultures’.  

What do we offer:

Wat bieden wij:

  • Direct een vast contract voor 40 uur per week
  • Marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding en een goede pensioensregeling
  • Mooie ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen een uitdagende organisatie met korte lijnen waar ruimte is voor eigen initiatief.

Wil jij naar aanleiding van deze vacature in beweging komen? Super tof! Dan ben jij nu aan zet: schrijf ons een pakkende motivatie en stuur ons jouw cv. Wij laten je binnen 3 werkdagen weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking. Is er een klik, dan volgt een gesprek bij Solar.

Heb je nog vragen, stel ze gerust! Je kunt ons bereiken via 085- 48 48 131 of mailen naar: bo@next-gen.com.