Productieleider Automotive

Meppel - Drenthe

Werken aan het beste transportproduct ter wereld, in een innovatieve en LEAN productieomgeving. Met ruim 49.000 collega’s wereldwijd en 650 collega’s in Meppel. Het succes van Scania is gebaseerd op de kernwaarden: de klant eerst, respect voor het individu, verspilling wegnemen, vastberadenheid, teamgeest en integriteit. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Dan ben je bij Scania aan het juiste adres! Watch this: Scania Production Meppel B.V. biedt jou dé kans de puntjes op de i te zetten. Als productieleiderfaciliteer én coach jij jouw mensen zo, dat de best mogelijke kwaliteit behaald én behouden wordt.

01

Jij loopt voorop en krijgt jouw mensen mee.
Omdat het aantal medewerkers de afgelopen jaren bijna verdubbeld is, begrijp jij als geen ander dat dit veel impact heeft. Je vervult immers een sleutelpositie in zowel het logistieke als het productieproces. Afhankelijk van jouw kwaliteiten, geef je leiding aan de afdeling Manual Paint Line, Inspectie&Repair, Logistiek of Assembly. Jij bent de gepassioneerde leider die:

  • Dagelijks de gevraagde productieplanning met de juiste kwaliteit realiseert.
  • Actief bouwt aan een routine, samen met de medewerkers, om dag in dag uit de werkprocessen verder te verbeteren. Einddoel: steeds betere resultaten.
  • De verantwoording draagt voor het personeelsbeleid. Jij coacht jouw medewerkers (zo’n 30 à 35) zo, dat zij zich zowel individueel als in teamverband nog verder ontwikkelen.
  • Toeziet op de opvolging van o.a. de ARBO- en milieurichtlijnen.
  • Geregeld werkbesprekingen houdt. Zowel met jouw team als met jouw collega-productieleiders en ondersteunende afdelingen.

In de rol van productieleider werk je in een (aangepaste) 2-ploegendienst. Dit houdt in dat je één week de vroege dienst hebt, die afgewisseld wordt met één week late dienst.

02

Scania Production Meppel en jij zijn een match, omdat jij:

- Een échte bijdrage wilt leveren aan de ontwikkeling van jouw team en het verbeteren van de resultaten.

- Het is niet het bedrijf Scania dat doorslaggevend is voor jou. Het is de baan.  

- Op hbo-niveau werkt en denkt.

- Zo’n 3 jaar leidinggevende ervaring hebt opgedaan. Heb je die ervaring in een logistieke- of productieomgeving opgedaan? Dan heb jij zeker een streepje voor.

- Ervaring hebt in de procesindustrie, de procestechniek snapt en een klik hebt met justin-time én Lean productie.

- Een echte trainer en coach bent met een gezonde ambitie. Jij wilt stappen maken binnen Scania Production Meppel. 

- IJzersterke leiderschapskwaliteiten hebt, die je combineert met een mens- en resultaatgerichte instelling.  
 
Last but not least: jij gelooft, net zoals wij dat geloven, dat je het verste komt als je jezelf blijft ontwikkelen. 
 
Wat je terugkrijgt voor jouw resultaten:

- Een uitstekend bruto maandsalaris.

- Direct een vast contract.

- Ontwikkelingsmogelijkheden. Niet alleen rond jij ons Management Development programma af, maar ook bij Scania Production krijg jij de kans jezelf nog verder te ontwikkelen binnen het bedrijf.  

- Een ploegentoeslag van 13,3%.  • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen (deels ingeroosterd).

- Een jaarlijkse winstdeling die kan oplopen tot € 2.000,-.  

03

Via NextGen, bouwen aan jouw carrière bij Scania Production Meppel.

NextGen heeft een exclusieve samenwerking met Scania Production Meppel. Dit houdt in dat jij in eerste instantie via ons gedetacheerd wordt en na 1 jaar overgenomen kan worden door Scania Production Meppel B.V. 


Scania Production in Meppel is opgericht in 2005 als dochteronderneming van Scania CV AB. Op deze locatie worden alle kunststof cabine- en chassisonderdelen gelakt. Volautomatisch, door 22 robots. Volgens de allernieuwste technologieën. Deze onderdelen worden geleverd aan de Europese truckfabrieken van Scania in Zwolle, Angers in Frankrijk en Södertälje in Zweden.  


Werken bij Scania Production in Meppel staat gelijk aan werken bij een organisatie waar iedere medewerker trots is om voor Scania te werken. Een prachtig bedrijf waar verwacht wordt dat je alleen de beste kwaliteit levert. Open en professioneel. Een organisatie waar jij als medewerker jouw carrière écht kunt uitbouwen. Kunt doorgroeien. Kansen krijgt. En stappen kunt maken.  


Waarom via NextGen aan de slag?  

Omdat wij ervoor zorgen dat jij nóg meer uit jezelf haalt. Naast een te gekke job en direct een vast contract, leiden wij jou nog verder op. Investeren wij in jou.  


Je start, naast je baan, met een intensief Management Development programma. Je wordt opgeleid tot ASQ gecertificeerd LEAN Six Sigma Green Belt. Daarnaast gaan we aan de slag met jouw softskills in de thema’s: ‘Werken aan jezelf’, ‘Werken aan verandering’ en ‘Working across culture’. Einddoel: een succesvolle procesverbetering bij Scania doorvoeren.   


Scania Production in Meppel, waar de onderdelen kleur krijgen.

De productielocatie waar alle kunststof cabine- en chassisonderdelen kleur krijgen, is gelegen op het bedrijventerrein Oevers in Meppel. Om precies te zijn vind je het grote blauwe pand aan de Industrieweg 19. En omdat dit bedrijventerrein in 2008 volledig vernieuwd is, is de bereikbaarheid nóg beter. Met de A32, de N375 en de A28 in de nabije omgeving, kunnen wij met een gerust hart zeggen dat je binnen no time de grote parkeerplaats oprijdt. Of je nu uit Giethoorn, Hasselt, Hoogeveen, Meppel of Zwolle komt, je bent binnen 30 minuten op je plaats van bestemming. 

What do we offer:

Dus… klikken Scania, NextGen en jij als geen ander?

Je bent eruit, dit is jouw nieuwe job. Nu ligt de bal bij jou. Overtuig ons van jouw krachten met je cv en motivatie. Wij laten jou binnen twee werkdagen, weten of wij jou willen uitnodigen voor een eerste kennismaking. Tijdens die kennismaking testen wij direct of je het Management Development programma kunt managen naast een vaste baan.  

Hebben wij daarna nog steeds een klik, dan ga je verder in de procedure. Er volgen 2 gesprekken bij Scania Production Meppel B.V. en een assessment. Doorsta jij de gehele procedure? Dan bieden wij jou direct een vast contract. Matchen jullie na een jaar nog steeds? Dan kom je direct in dienst bij Scania Production Meppel B.V. 

Heb je nog een brandende vraag? Bel dan met Machiel Hogeterp van NextGen via 06 – 30 90 07 56. Hij kan jou alle ins en outs vertellen.