Interim of vast?

Diensten

Interim

NextGen bemiddelt junior, medior en senior professionals die direct ondersteuning bieden in geval van een tijdelijke capaciteitsbehoefte.

Als interim professional ben je in vaste dienst bij NextGen en word je ingezet voor projecten van tijdelijke aard. Er is dus niet de intentie om op termijn in dienst te treden bij het bedrijf waar je werkt. Je werkt aan projecten met een specifieke tijdsduur of als tijdelijke vervanging bij ziekte of verlof.

Naast je werk doorloop je het Management Development programma. Het eerste jaar volg je het reguliere programma, het tweede jaar is gericht op Personal Leadership in combinatie met een opleiding die je zelf kiest.

Behoefte aan tijdelijke capaciteit voor het managen van een project, vervanging van een zieke functionaris of bij piekbelasting? NextGen zet interim professionals in voor opdrachten op hbo- en wo-niveau met een tijdelijk karakter.

Bij NextGen werken we uitsluitend met aan ons bureau verbonden kandidaten. En omdat we weten wat zij in huis hebben, kunnen we onze opdrachtgevers echt de beste match bieden.

Interim
in de praktijk .

De groei. van

Renee van Amerongen

Vast

Vast is detachering met de intentie om tot een rechtstreeks dienstverband te komen bij de opdrachtgever. De kandidaat start via NextGen op basis van detachering en voert een concreet procesverbeteringstraject uit bij het bedrijf.

Als je via ons solliciteert op een vacature bepaalt de toekomstige werkgever de arbeidsvoorwaarden. Vervolgens treed je, volgens die voorwaarden, in dienst bij NextGen. Je werkt elke dag bij de opdrachtgever, NextGen is je juridisch werkgever van wie je maandelijks je salaris ontvangt.

Naast je werk neem je deel aan het Management Development programma. Je volgt in het eerste jaar een opleiding tot Lean Six Sigma Green Belt afgewisseld met trainingen gericht op je Persoonlijke Professionele Ontwikkeling. Na iets meer dan een jaar ben je Green Belt gecertificeerd volgens de standaarden van de ASQ (American Society for Quality). Gedurende het programma word je gecoacht door NextGen. We hebben veel contact en houden in de gaten of je goed op je plek zit.

Na afronding van het eerste jaar van het Management Development programma is er een overlegmoment. Samen met jou en de opdrachtgever bepalen we of je bij de opdrachtgever in dienst treedt of gaat deelnemen aan het tweede jaar van het Management Development programma. In dat geval In dat geval voer je een nieuw project uit, in combinatie met een opleiding naar keuze en verdere training op het gebied van Personal Leadership.

Het vinden van specialisten die ook op langere termijn aansluiten bij de wensen van jouw organisatie, dat is de kracht van NextGen. Doordat de kandidaat direct van waarde is met een concreet procesverbeteringsproject, is de netto investering zeer gering of zelfs binnen een jaar volledig terugverdiend.

Gedurende het eerste jaar wordt de medewerker door NextGen opgeleid, gecoacht en intensief begeleid. NextGen neemt in de detacheringsperiode het volledige risico op zich met betrekking tot de geschiktheid van de kandidaat. Volgt daarna een vast dienstverband, dan is de kandidaat dus al volop ingewerkt en bekend met de organisatie.

Vast
in de praktijk .

De groei. van

Bas Nigten