Stefanie werkt sinds september 2018 als sales consultant bij NextGen. “Ik kom uit de hotellerie, heb de hotelschool gedaan en commerciële economie gestudeerd. Ik had dus al wel ervaring in sales, maar in een heel andere branche.

In de horeca draait het om persoonlijke aandacht en gastvrijheid, meer willen doen voor je gasten. Toen Frank me benaderde, herkende ik die persoonlijke benadering direct. In de werkwijze van NextGen, maar ook naar mij toe. NextGen is een jong bedrijf dat echt wil groeien, daar mee bezig is en een volgende stap wil zetten. Een mooie uitdaging dus, in een voor mij nieuwe branche. Toch voelde het gelijk heel vertrouwd, het is echt een bedrijf dat bij me past.

 

Mijn nieuwe rol biedt me volop uitdaging en ik krijg echt de kans me te ontwikkelen. Dat was voor mij heel belangrijk en het was goed om te merken dat Frank en Machiel dat ook in me herkenden.

In mijn functie heb ik veel contact met opdrachtgevers. De beste en leukste werkgevers zoeken en ze aan NextGen binden, dat is mijn rol. Bouwen aan de naamsbekendheid van NextGen, op een persoonlijke manier, vanuit de relatie.

Ik merk dat bedrijven heel erg open staan voor onze aanpak, met name vanwege het MD-programma, het Greenbelt-traject en begeleiding van ons daarin. Dat biedt toegevoegde waarde en ze zien dat ze daardoor via ons echt ambitieuze kandidaten binnenhalen. De kandidaten volgen het MD-programma naast hun dagelijkse werkzaamheden bij de opdrachtgever. Om goede kandidaten aan ons te binden bieden wij direct een vast contract aan bij NextGen, hierdoor nemen wij het eerste jaar de werkgeversrisico’s voor onze rekening. Bedrijven zien dat wij veel energie stoppen in de relatie met onze kandidaten en opdrachtgevers.


Hoe kan ik je helpen?

Neem contact op met Stefanie

Judith de Jonge

Career Consultant

Daphne Smit

career consultant