NextGenners zijn gedreven en ambitieus

Vanuit eigen ervaring de match maken: waar is een klant nou echt naar op zoek?

Marco Slomp studeerde Logistiek en Economie en werkte zeven jaar in verschillende functies bij Friesland Campina. “Ik begon bij customer service en heb vervolgens een verbeterproject uitgevoerd bij de fabriek in het Duitse Lippstadt. Daarna ben ik drie jaar Customer Management Officer geweest, gevolgd door twee jaar als Supply Network Planner.” De link met het vakgebied van NextGen was dus duidelijk aanwezig en het was dan ook niet toevallig dat Marco benaderd werd voor de rol van Sales Consultant.

“We willen groei realiseren voor de klant, maar ook voor onszelf. We willen allemaal steeds beter worden”

“Ik hou me bezig met sales en relatiebeheer, HR, coaching en de begeleiding van kandidaten. Enerzijds wel een switch vergeleken met mijn vorige werk, maar ik heb de vakinhoudelijke kennis, ik weet waar het om gaat. Ik kan relatief makkelijk vanuit mijn eigen ervaring de juiste match maken: waar is een klant nou echt naar op zoek?”

Meer op pad, minder achter de computer

“De grootste verandering voor mij persoonlijk is eigenlijk dat ik wat meer op pad ben, meer met mensen werk en wat minder achter de computer zit. Van een groot internationaal concern ga ik naar een jong en groeiend bedrijf. In plaats van een nummertje ben je hier een belangrijk onderdeel van het team. Super betrokken en persoonlijk. We willen groei realiseren voor de klant, maar ook voor onszelf. We willen allemaal steeds beter worden, dat is iets dat super bij me past. Het zijn ondernemers, we gaan er met z’n allen tegenaan. Dat is echt gaaf.”

 

Bouwen aan relaties

“NextGen is niet van de snelle winst, we gaan voor langdurige relaties. Met klanten echt iets opbouwen. Daar ligt ook wel mijn kracht, die verbinding maken met anderen en werken aan een goede, open relatie. Als persoon ben ik heel enthousiast, ik kan mensen motiveren. En ik hou van een stukje humor, maar daar ontbreekt het hier totaal niet aan.”

“NextGenners zijn gedreven en ambitieus”

“Ik merk dat onze aanpak aanslaat. Onze kandidaten zorgen dat processen bij opdrachtgevers worden verbeterd, dat heeft een positieve invloed op het bedrijf. Het betekent voor een opdrachtgever dat de inleenkosten van een kandidaat worden terugverdiend.
Het mooie vind ik dat wij de kandidaten direct een vast contract aanbieden, zodat we onszelf in feite dwingen om echt goede kandidaten te vinden. NextGenners zijn meestal jonge professionals die heel gedreven en ambitieus zijn. Dat moet ook wel, anders ga je niet zelf die tijd en energie in je carrière investeren.”


Hoe kan ik je helpen?

Neem contact op met Marco

Machiel Hogeterp

Co-founder

Stefanie Wissink

sales consultant