Het is ‘key’ om goede mensen te hebben

Samen met Machiel heb ik NextGen in maart 2015 opgericht. Ik had op dat moment al bijna 10 jaar een goed lopend bedrijf waar ik prima mijn boterham mee kon verdienen. Toch vond ik de propositie van NextGen, waarin we groei realiseren voor kandidaten en bedrijven, zo goed, dat ik geen moment getwijfeld hebt om samen met Machiel het avontuur aan te gaan. Ik hoop dat we als oprichters de juiste impulsen geven aan het bedrijf. Door onszelf te zijn. Enthousiast, vol energie en met een enorme drive.

We werken alleen maar met kandidaten die echt willen investeren in zichzelf

Niet de grootste, wel de beste

Zoals je in het dagelijks leven met elkaar omgaat, zo wil ik ook met mijn klanten omgaan. Vanuit ondernemerschap, eerlijk en integer, direct en creatief. En ik vind het echt leuk dat we als detacheringsbureau écht onderscheidend zijn. Met NextGen wil ik medewerkers om ons heen verzamelen die het gewoon enorm naar hun zin hebben. We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste. Bekendstaan als een partij die echt goede kandidaten levert en mooie besparingen realiseert voor opdrachtgevers.

Per definitie gedreven en ambitieus

Er zijn weinig detacheringsbureaus die het aandurven om kandidaten voor onbepaalde tijd in dienst te nemen en tegelijkertijd opdrachtgevers de mogelijkheid geven om na een maand tussentijds afscheid te nemen van een kandidaat. Wij durven dat wel, ook in tijden van de crisis, omdat onze kandidaten per definitie gedreven en ambitieus zijn. Dat is echt een voorwaarde voor ons concept. We werken alleen maar met kandidaten die echt willen investeren in zichzelf. En het is ook gewoon een heel interessant traject. Je leert heel veel, zowel inhoudelijk op het gebied van Lean Six Sigma als in de praktijk. En je steekt veel op van de andere kandidaten. Presenteren en ervaringen uitwisselen. Als je zelf in operations zit en een collega licht een supply chain-onderwerp helemaal tot in de diepte uit… dat is heel leerzaam.

 

Waarde toevoegen in de keten

Het bedrijfsleven heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. Nu het weer beter gaat is er meer dan ooit het besef dat het ‘key’ is om goede mensen te hebben. Veel bureaus zijn vooral geïnteresseerd in hoe ze zo snel mogelijk een cv naar een opdrachtgever krijgen. Dan voeg je eigenlijk geen waarde toe in de keten. Onze opdrachtgevers maar ook onze medewerkers moeten waar voor hun geld krijgen. We proberen dat te doen door voor hen beiden groei te realiseren

Referenties als bewijs

Voor potentiële opdrachtgevers is onze dienstverlening vaak een nog niet bewezen concept. Soms moeten ze het eerst van anderen horen voor ze overstag gaan. Mensen die in zijn voor nieuwe ideeën hebben we in het begin nodig gehad. Nu merken we dat we referenties hebben, echt in de praktijk laten zien wat de besparingen zijn. Dat maakt dat steeds meer nieuwe opdrachtgevers met ons in zee gaan. En als dat gebeurd is, volgen er altijd meer opdrachten.


Hoe kan ik je helpen?

Neem contact op met Frank

Bernadette Dijkhuis

Office Manager

Machiel Hogeterp

Co-founder